whatsapp

Feiten en fabels over barbecuen

Feiten en fabels over barbecuen

Ben jij ook zo gek op barbecuen? Groot gelijk! Barbecuen is ontzettend lekker en heel gezellig! Het mooie weer is gearriveerd en menige barbecues zullen weer van stal worden gehaald. We hebben gemerkt dat er veel fabels over barbecuen bestaan. In deze blog geven we je inzicht in fabels en feiten over barbecuen! Zo ben jij binnen no time een echte grillmaster.

Vlees moet eerst op temperatuur worden gebracht

Dit is een feit. Met name rood vlees moet eerst op kamertemperatuur gebracht worden. Als de binnenkant van het vlees nog koud is duurt het lang voordat het vlees gegaard is. Door een te snelle overgang van koud naar warm zal het vlees ook nog eens droog en taai worden. Let er wel op dat je vlees, zoals varken en kip niet te lang van te voren uit de koeling haalt. Te warm vlees is uiteraard niet goed, dan loop je het risico op salmonellavergiftiging.

Je kunt vlees en vis het beste kruiden, voordat je het op de barbecue legt

Kruiden kunnen verbranden op de barbecue, met name peper kan snel verbranden. Dit kun je dus beter na het bakken toevoegen. We raden aan om het vlees in te smeren met olie, zodat het niet zal verbranden. Het is helemaal lekker om het vlees te marineren met een marinade van olie en kruiden. Geef het de tijd om te marineren, zo krijgt je vlees een fantastische smaak. Ook een kruidenrub is heerlijk. Masseer de rub van te voren in het vlees en geniet vervolgens van een heerlijk stukje vlees! Het is dus geen feit, maar het is wel belangrijk om de juiste kruiden te kiezen.

Je kunt beter geen vork gebruiken om vlees en vis te draaien

Dit is een feit. Gebruik altijd een tang en nooit een vork. Wanneer je in het vlees prikt met een vork verlies je sap. Je wilt het vlees juist lekker sappig houden, dus draai het om met een tang, zodat het vlees intact blijft.

Geef je vlees een rustpauze

Feit. Laat je vlees even rusten wanneer je het van de barbecue haalt. Wanneer je het vlees meteen na het bakken serveert, zullen de sappen allemaal op het bord eindigen. Laat het vlees even liggen, zodat het de sappen opnieuw kan absorberen. De sappen blijven zo beter in het vlees zitten, waardoor je vlees sappiger en malser is.

Je kunt vlees, vis en groente prima door elkaar leggen

Fabel. Je kunt vlees, vis en groente beter gescheiden houden op de barbecue. Als je een groente legt op de plek waar je daarvoor een mooi stukje vis had liggen, krijg je een overdracht van vissmaak. Deel je rooster op in verschillende zones en dan kun je toch tegelijkertijd je vlees, vis en groenten bereiden.

Je kunt vlees dat zwart is geworden best eten

Fabel. Het is niet goed om vlees dat zwart is geworden te eten. Het is verkoold en dat is niet gezond voor je. Niet doen dus!

Je mag vlammen op de BBQ nooit doven met water

Feit. Probeer ervoor te zorgen dat er nooit vlammen op de barbecue komen. Mocht het toch gebeuren zorg dan dat je het eten van de barbecue afhaalt. Heb je een barbecue met een deksel, doe deze er dan op. Doven met water is niet verstandig, want je krijgt daardoor heel veel stoom met as. Dit zal je barbecue geen goed doen!

barbecuen

We wensen je veel barbecue plezier! Bij de Barbecue Bus kun je terecht voor heerlijke barbecue pakketten. Barbecue pakketten en compleet verzorgde BBQ’s maken van elk feest een gegarandeerd succes, want wie is er nou niet gek op barbecues!