whatsapp

Kokkie Proat 11

Westerwijtwerd is een prachtig dorp op het Groninger Hogeland. Ik was te gast bij Wim en Lucia. Wim vierde voor de 42e keer zijn 18e verjaardag. Hij nodigde familie, buren en vrienden uit om dit heuglijke feit te vieren. De boerderij ligt aan een doodlopende weg in het dorp. Het was heerlijk barbecueweer en het uitzicht over het land was prachtig. Ik maakte vrienden. Mijn vriendin voor de avond was de hond Gina. Men zegt weleens: ‘zo trouw als een hond’. Waarschijnlijk streefde Gina een ander doel na. Ik ben met geurig eten bezig en dat is voor een vleeseter bijzonder aantrekkelijk. Simon, de VW T1, en ik stonden in een prachtig ingerichte tuin. Wim en Lucia hadden een ‘slecht weer scenario’ [lees: een legertent] achter de hand , maar dat was gelukkig niet nodig. De muziek deugde. Vanuit de luidsprekers klonken de ‘seventies’, met in de hoofdrol het progressieve genre. Voorbeelden? Wat dacht je van The Rolling Stones, AC/DC, Status Quo, Ike & Tina Turner? Ik dacht terug aan de tijd in de voormalige discotheek van Pietje Bolhuis in Oostwold met deejays als Klaas Sportel, Dries Brouwer en Kelly.
‘Born to be wild’. De avond in Westerwijtwerd werd afgesloten met een nazit en een borrel in het tuinhuisje.

[FinalTilesGallery id=’14’]

Eerder deze week stond ik te bakken op een groot fabriekscomplex. Iets totaal anders. Tussen het aardappelzetmeel stonden bijrijder en ik de lekkerste gerechten te bereiden. Aanleiding voor het feestje? De opening van een nieuw kantoor te Gasselternijveen.

Bijrijder moest deze week ook nog twee keer naar ‘Stad’. In Groningen had een bedrijf een leuke leerzame, maar ook sportieve cursusdag georganiseerd. Sporten maakt hongerig. Dodo, de andere VW T1, werd volgeladen en werd als showmodel ingezet voor een barbecue. Dodo nam trouwens ook nog een kijkje bij het TT circuit in Assen. De motorrijders moesten worden voorzien van een heerlijk broodje met verse hamburger.

Simon met daarachter de mobiele bar, mocht jongstleden vrijdag naar Schoonmaakbedrijf CSU in Groningen. Daar werden we hartelijk ontvangen door Patricia en haar team. Gelukkig bleef het ook die avond droog. Ondanks de straffe wind konden we de barbecues op de juiste temperatuur houden. De dames van het team hadden het ook niet koud, maar dat kwam mede door het drinken van de lekkere zoete wijn.

Simon reed ook nog even naar Leek. Naar ‘uitzendbureau’ Spril (www.spril.nl) naast de A7. Eigenaar Edwin van der Hilst en zijn team ontvingen alle medewerkers uit het hele land.
Eigenlijk kom je Simon en Dodo de komende weken elke dag wel ergens tegen.
Als je één van de twee auto’s tegenkomt, steek dan je ‘Doemke omhoog’.