whatsapp

Kokkie Proat 12

Dat Simon, onze VW T1 uit 1964, op de weg veel bekijks heeft is algemeen bekend. Soms schrik ik als er onderweg geclaxonneerd wordt. Zoals deze week door een vrachtwagenchauffeur. De man en zijn truck passeerde me, toeterdetoet…. Eerst dacht ik nog: ‘zou er iets met de aanhanger aan de hand zijn?’, maar de trucker deed zijn ‘Doemke omhoog’. Ah… een oldtimerliefhebber. Dat gold deze week ook voor de buschauffeur in Midwolda. Bij het passeren stak ook hij spontaan ‘zien doemke omhoog’. Simon heeft bekijks.
Doemke omhoog, bijna dagelijks wordt Simon uitgezwaaid door Peter en Zwanie Akkerman uit Oostwold. Mooi om mee te maken. Vanmiddag reis ik af naar Delfzijl. Ook dan zwaaien de buren me vast en zeker weer uit.

[FinalTilesGallery id=’15’]

Gisteravond vertrok ik van de barbecue bij Sight Landscaping in Eelde. En weer was het raak. Onderweg werd ik twee keer met het doemke omhoog begroet. Het was weer leuk bij Sight Landscaping. Al jaren is de barbecuebus daar te gast. En iedere keer hangt er een prachtig sfeer. Deze keer verwelkomen de medewerkers de zomer en de bijbehorende vakantieperiode.
Het was trouwens prachtig barbecueweer. Ook zaterdag was het prachtig weer in de tuin van de familie Mulder in Bad Nieuweschans. De heer des huizes had Abraham gezien. Buren, familie en vrienden genoten van de avond.
Simon kon niet in de tuin, maar stond te pronken als een heus decorstuk.
Bijrijder en Stan waren met Dodo te gast in Oude Pekela bij een bruiloftsfeest. De mensen van Restaurant De Pekelahof hadden het prima voor elkaar. Bijrijder zorgde voor het ‘droogje’ en de club van Gerrit ‘Pekelahof’ voor het ‘natje’.

Bij Cendris in Groningen was het trouwens ook goed toeven. Simon en zijn mobiele bar stonden te shinen bij het callcenterbedrijf nabij Hoogkerk. Wat een leuke en gezellige mensen trof ik daar. Volgens mij is het een feest om deze mensen aan je telefoon te krijgen. En weer was het weer uitstekend.

Ach.
Eigenlijk was het de hele week wel prima barbecueweer. Simon, onze VW T1 uit 1964, stond vorige week nog bij een boerderij in Westerwijtwerd. (zie de vorige Kokkieproat). Het mooie weidse Groningerland is prachtig. Een dag later stond ik met mijn hebben en houden op een dakterras in ‘Stad’. Ons Groningen is ook mooi als je hoog staat.
Ik was te gast bij Brin. Het bedrijf betrok een nieuw kantoor. Helaas kon Simon niet tot op grote hoogte gebracht worden. Met hulp van de mensen aldaar, hebben we het hele barbecuegebeuren naar boven gesjouwd. Na afloop mochten we met ons allen dezelfde weg weer terug.
En daar stond Simon trouw te wachten.
Als dank voor de goede service kreeg ik een bos bloemen mee naar huis. Ik zeg ‘Doemke Omhoog’.
Deze keer niet alleen als je Simon tegenkomt, maar deze keer ook voor de mensen van BRIN.
Tot volgende keer BRIN.
Tot volgende keer. Op grote hoogte in ‘Stad’ of op het ‘Plattelaand’ ergens in het ‘Ommeland’.