whatsapp

Kokkie Proat 3

[FinalTilesGallery id=’5′]

Het barbecueseizoen is nu toch echt wel van start gegaan. Dit weekend stond de VW T1 met mobiele bar onder andere in het Drentse dorp Een. Mijn navigatiejuffrouw, jaja de oude bus uit 1964 is voorzien van een TomTom, stuurde me over klinker- en bospaden, richting Roden, door Langelo en richting Norg.
Wat is Drenthe toch mooi. De loods in Een was al helemaal ingericht. De mobiele ‘barbecuebusbar’ werd het centrale punt. De bar is een omgebouwde brandweeraanhanger.
De kar huisvest een ‘koffie en theehoek’, een koeling voor frisdrank, alcoholvrij bier, Radler en diverse wijnen en aan de andere kant mogen alle bierdrinkers hun eigen biertjes tappen. De aanwezigen in Een waren vooral gericht op de biertap.
De kraan stond amper dicht en ondertussen werd de barbecue ‘aangeslingerd’.
Het werd een onvergetelijke avond. We waren op visite bij zeer gastvrije mensen en zo werd het ook voor ons een avond om op terug te kijken.
Na afloop togen bijrijder en ik weer richting thuisbasis.
In het bosrijke gebied liepen de hertjes en de hazen voor ons uit. We zagen zelfs een vos met zijn gezin. Het was sowieso opletten geblazen, want het was aardig mistig.

TIP
Deze week ontvangen jullie kosteloos een barbecuetip over biefstuk. Dit malse rundvlees kan naar smaak bereid worden. Sommigen eten hun biefstuk rauw (rare) of licht gegrild (medium rare). Een aantal wil geen rood vlees en eet het dus liever doorbakken (well done). De meeste mensen verkiezen een medium gebakken biefstukje.
Hoe lang een biefstuk gebakken moet worden is afhankelijk
van de dikte van het vlees en afhankelijk van je eigen voorkeur.

Er is een handige truc om de gaarheid van je biefstuk te controleren. Plaats je duim en wijsvinger licht tegen elkaar aan. En druk met je andere wijsvinger op de muis van je hand. Er is weinig weerstand. Dit is gelijk aan rare.
Je duim en je middelvinger tegen elkaar, dan voelt de muis medium rare. Duim tegen ringvinger is medium en duim tegen pink voelt als doorbakken biefstuk.
Je houdt het beste de gaarheid van je biefstuk in de gaten, door met je vinger even kort op de biefstuk te drukken.

Check het kokkiepakket: https://barbecuebus.nl/barbecue/kokkie-pakket/