whatsapp

Kokkie Proat 6

[FinalTilesGallery id=’8′]

Je hebt van die dagen. De ene dag is het guur en koud en de volgende dag vallen de mussen van het dak. ‘Waar heb ik mijn zwembroek?’, zo vroeg ik me hardop af. Ik had jongstleden vrijdag al een voorgesprek gehad. Op Tweede Pinksterdag zouden we namelijk een verrassingsfeest organiseren.
Bertina ontmoette die dag Sara en haar naasten hadden een supriseparty geregeld. De barbecuebus zou naast een zwembad komen te staan, dus mijn gedachten gingen naar een spetterend waterfeest. Het was maandag heerlijk weer, dus een duik in het water zou fantastisch zijn. Ik vond mijn zwembroek naast mijn ingevette schaatsen. Een prima plek.

Het feestje was bijzonder gezellig. Bertina kwam niets vermoedend terug van een reisje Texel. Haar man, muzikant, had op dat eiland met zijn band Toosst in het Pinksterweekeinde een aantal optredens verzorgd. Een sfeervolle zomerse en zondagse barbecue.

Dat gold ook voor de eerste zondag van deze week.
Toen stond ik met mijn mobiele bar een barbecue te verzorgen voor een jubilaris. Hij was 40 jaar in dienst bij AH, de supermarkt die ook op (de) kleintjes let.
In een waterrijke omgeving, stond Simon, mijn VW T1 uit 1964, tussen de Oldtimers van de Oldambtster brandweer. J
e merkte aan Simon, dat hij het naar zijn zin had. We stonden op een paar meter afstand van ladderwagen Ome Dirk .
SOB Winschoten (Stichting Oude Brandweerwagens) is de trotse eigenaar van Ome Dirk. Het buffet en de grills stonden opgesteld op het terras achter het gebouw.
Een van de voordelen van een barbecuefeest is het informele. De heren Drenth, Telkamp, Zwart en Loer en vele anderen hielpen graag een handje mee bij het bedienen en het bakken.

Eerder die week hadden we de bus geparkeerd op camping Stoetenslagh te Rheezerveen/Hardenberg Overijssel. Een groep vrienden, aanhang en kinderen hadden het veld Eb & Vloed afgehuurd voor een lang weekend. Wederom speelde water weer een rol. Bijrijder en ik kregen zelf ook het gevoel dat we aan het kamperen waren. Uiteindelijk wilden we zelfs wel een nachtje blijven. Een slaapplek was niet zo moeilijk, want Simon kunnen we zo ombouwen tot tijdelijke camper. De zwembroek zat toch al in de tas. Het veldje was gelegen aan speelvijver met strand. Wat een hartelijke mensen troffen we daar. We besloten toch om later in de avond terug te rijden naar Oost-Groningen.

Water is echt het thema van deze weken. Deze week rijd ik met mijn Simon en mobiele bar onder andere naar Brandweer Fryslân te Leeuwarden. Op de brandweercentrale heeft het personeel behoefte aan een verzorgde middag.
Ik neem voldoende ‘bluswater’ en eten mee.
En je weet het hè! …
Als je me onderweg tegenkomt: Doemke omhoog!
Gerrit Blaauw
Check ook: www.toosst.nl
www.sobwinschoten.nl (giften worden op prijs gesteld)
www.stoetenslagh.nl