whatsapp

Kokkie Proat 9

‘Die worst is mij te groot’. De dame wijst met haar vinger naar de barbecue, terwijl ik achter de grill aan het bakken ben. ‘Een kleinere zou me welgevallen’. ‘Kan dat?’, verzoekt ze me. ‘Natuurlijk kan dat, mevrouw’. ‘Zal ik er een worstje van maken?’, vraag ik haar. ‘Als dat zou kunnen?’. Fijn hoor!
Er blijken meer mensen tevreden te zijn met een halve braadworst.

[FinalTilesGallery id=’12’]

Jongstleden zaterdag was ik met Simon, de VW T1, in Bellingwolde. De heer en mevrouw Renken vierden hun 60-jarig huwelijk. Een bijzonder moment om mee te maken. Zestig jaar deelden ze lief en leed. Het echtpaar had de familie en vrienden uitgenodigd. En ik mocht voor hen koken en dat deed ik dan ook met veel liefde. ‘Schiere bourrel in Bennewòl’.

Dodo, een andere barbecuebus T1, reed met zijn (bij) rijder naar Zeijen. Naar Els, want Els was enkele dagen eerder 40 jaar geworden en uiteraard is dat een zeer goede reden voor een feestje. Om de volledige aandacht bij haar gasten te kunnen houden, had ze de hulp ingeroepen van de Barbecuebus. Bijrijder regelde het bakken en zelfs de afwas. Dat had de jarige dus mooi geregeld. Ze wilde de service van de Barbecuebus echter niet alleen om het gemak. Els is helemaal gek van Dodo en dat zit een beetje in de familie. Els haar vader reageerde ook helemaal enthousiast. Aan het eind konden Els en Bijrijder terugblikken op een fantastische barbecue.

Zondagmorgen waren Jan, Alida en ik, samen met Simon en hulp T1 ‘Laurie’ alweer vroeg op pad. Gezamenlijk vierden Bas en Renske (Oudeschans) hun 100 jarig leven! ‘Dat is een tuinfeest waard’, riepen ze in koor. Vrienden uit de buurt, maar ook hun vrienden elders uit het land werden uitgenodigd om richting Oost-Groningen te komen. Het werd een heerlijke en zomerse barbecuedag.
Met een lekker champagnedrankje werden de gasten onthaald. Hapjes en knabbels stonden op de tafels en de gastheer had zelfs een heuse ‘Gin & Tonic bar’ ingericht. Velen tapten echter ook zelf de biertjes uit onze eigen mobiele bar of deden zich te goed aan de diverse soorten wijnen en fris.
’s Middags verzorgden wij de barbecue. De gezelligheid bleef de hele dag hangen. Er waren ‘westerlingen’ die zonder schromen informeerden naar de huizenprijzen in Oost-Groningen. Eigenlijk wilden ze niet weer ‘terug naar het wilde westen’.
De tuin was ook zeer geschikt om ons nieuwe meubilair eens te showen. De tafels, de stoelen en de statafels zijn geheel handgemaakt en vervolgens geschilderd in de ‘Barbecuebuskleuren’.
Bijgaande foto’s geven een leuk beeld.

Op uitnodiging van Robert Zuidema van I-Kook, waren Dodo en zijn Bijrijder zondag ook te gast in Veendam. Robert is een inzameling begonnen voor het UMCG, afdeling C3 & alle transplantatiepatiënten.
Op 23 juni 2018 gaat hij een fysieke Challenge [ uitdaging] aan. Kiek mor even op zien Facebouk: ‘Niet voor Nicks’.

Robert had afgelopen zondag een motortoertocht georganiseerd. De dag werd afgesloten met een geheel verzorgde barbecue. Dodo stond te midden van een twintigtal motoren. Dat was een prachtig gezicht!

Ook jij kunt Robert steunen. Uiteraard is de Barbecuebus ook sponsor van dit fantastisch initiatief.

Ondertussen zit ik trouwens met 10 halve braadworsten…. ‘in mijn maag’. Enkelen wilden namelijk liever een kleintje.
Er geldt bij mij één regel: Half is niet heel, dus alle halve eet ik zelf op.
Doemke omhoog!
En denk je nog even aan de ‘Gratis Straatbarbecue actie’ van Barbecuebus.nl en Simone FM?

Win een barbecue voor je hele buurt!


Gerrit Blaauw.
Actie ‘Niet VOOR NICKs’:
https://www.facebook.com/nietVOORNICKs/